søndag, desember 17, 2006

For en FANTASTISK søndag...

Dagen i dag har vært full av fantastiske norske sportsprestasjoner.

Først så vant skiskytter-gutta GULL på 4x10km stafett. En fantastisk laginnsats både i sporet og på standplass.

Så var det endelig hoppkomet Anders Jacobsen sin tur. Etter en vannvittig pangstart på karrieren klatret han endelig til topps på pallen. Han utklasset alle konkurrentene under dagens hoppkonkurranse i Engelberg i Sveits. Han hoppet henholdsvis 138m og 137,5m.

Til slutt dagens høydepunkt som jeg har sett fram til i en hel uke nå.

Håndball EM for kvinner.
Hvilken innsats av de norske jentene. Selv uten Katja Nyberg viste jentene allerede i de innledende runder hvorfor de var favoritter. Ubeseiret gikk de gjennom de innledende runder samt mellomspillet. I går slo de Frankrike og i dag var det duket for finale mellom regjerende verdensmester Russland og regjerende europamester Norge. Norge forsvarte gullet til de grader, og storspilte selv om kaptein Gro Hammerseng måtte gi seg allerede etter 4 minutter av kampen. Og for en kamp av Fredrikstad jenta Kari Mette Joahnsen. 9 sjanser - 9 mål.
Kampen endte til slutt 27-24 i Norges favør.

Dette har vært en fantastisk hoppende og jublende dag i god-stolen.

Gratulerer så mye til alle de fantastiske norske utøverene som har vært i ilden idag.

5 kommentarer:

Mona Christin sa...

Vi er en flott sportsnasjon...
Eneste skåret i gleden i dag, var at Eggen trakk seg i FFK.

Anonym sa...

vintersport er topp!

David sa...

Ja nå var jeg faktisk innstilt på å ha med Eggen videre i flere år. Men jeg tror nå at det er Morgan Andersen som ikke er særlig god i toppen. Eggen mener at den som har hovedtrener jobben, ikke skal måtte ha andre over seg, som da igjen kan bestemme hva Eggen skal gjøre. Her er jeg helt enig. Som Eggen selv sier det: I teateret må teatersjefen bestemme hva, hvordan og hvem som skal være med.

Enig med Anki, vintersport er topp!!

Gleder meg til nyttårs hopprennet:-)

RC sa...

Håndball er hands.

RC sa...

At Eggen trakk seg er ikke udelt negativt. FFK kan trenge nytt friskt blod. Dessuten vet jeg at det var en viss misnøye blant noen av spillerne til Eggens trenerstil.